Site icon Birikim Yeminli Mali Müşavirlik & Bağımsız Denetim A.Ş.

2018-18 Vergiye Uyumlu Mükelleflerin Borçlarının Tecili Hakkında Karar İle Tecile İlişkin Düzenlemeler Hak.

Bilindiği gibi, “7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile “6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun” a 48/A maddesi eklenmiştir.

6183 sayılı Kanunun 48 / A maddesine göre; Devlete ait olup Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince takip edilen ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamına giren vergi, resim, harç ve cezalar ile bu alacaklara bağlı gecikme faizi ve gecikme zammının vadesinde ödenmesi veya haczin tatbiki veyahut haciz olunmuş malların paraya çevrilmesi amme borçlusunu çok zor duruma düşürecekse, borçlu tarafından yazı ile istenmiş olmak ve vadesi bir yılı geçmemiş alacaklar, Maliye Bakanınca 36 ayı geçmemek üzere faiz ve teminat alınarak tecil olunabilecektir.

 Söz konusu madde; vergiye uyumlu mükelleflerin borçlarına yönelik tecil uygulaması, teminat, süre, faiz oranı vb. konuları kapsamaktadır.

Vergiye uyumlu mükelleflerin kapsamı ise aşağıdaki gibidir.

6183 SAYILI KANUNUN 48/A MADDESİNE GÖRE BAKANLAR KURULUNA VERİLEN YETKİLER

yetkilidir.

 

VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERİN BORÇLARININ TECİLİ HAKKINDA KARAR

24.02.2018 tarih ve 30342 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan “2018 / 11284 sayılı Vergiye Uyumlu Mükelleflerin Borçlarının Tecili Hakkında Karar” ile Bakanlar Kurulu yukarıda açıklanan yetkilerden bazılarını kullanmıştır.

Karar, 1.1.2018 tarihinden itibaren vadesi gelen alacaklara uygulanmak üzere yayımı tarihinde (24.2.2018) yürürlüğe girmiştir.

Bahse konu Karar ile;

belirlenmiştir.

2018 / 11284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’ na ulaşmak için tıklayınız.

This website uses cookies.

This website uses cookies.

Exit mobile version